fallback

Новият кандидат на България за поста генерален секретар на ООН, европейският комисар Кристалина Георгиева, ще търси нови източници за финансиране на дейността на международната организация, съобщава германското електронно издание Europa Online Magazin.

Oще по темата

Преди всичко става въпрос за набирането на средства за мироопазващите мисии на ООН и за помощта на бежанците. Предотвратяването на конфликтите и борбата с изменението на климата са другите приоритети на Георгиева, стана ясно в събота.

Но българката ще изложи подробно концепцията си за ООН в рамките на изслушване пред Общото събрание на международната организация, което ще се проведе в понеделник.

България издигна кандидатурата на Георгиева в сряда, оттегляйки подкрепата си за директора на ЮНЕСКО Ирина Бокова, припомня изданието. Мандатът на южнокорейския дипломат Бан Ки-мун изтича в края на текущата година, а като най-обещават кандидат за негов наследник се откроява бившият шеф на Агенцията за бежанците на ООН и бивш министър-председател на Португалия Антониу Гутериш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

до 36

преди 7 години

Тия не могат да се мерят с Людмила, която правеше възможно за да помогне на България. Затова я у б и х а.

28

Анонимен

преди 7 години

Поздрави от всемогъщия Сорос, Световната банка и един много влиятелен кръг от хора, диктуващи бъдещето на света.

27

Анонимен

преди 7 години

Не ви ли напомнят думите на Сталинка: "Мислете за мен като за световен лидер" за призива на една друга осенена свише българка: "Мислете за мен като за огъня!"? Само че Людмила беше далеч по-безобидна и направи доста неща за България.

fallback