Росен Плевнелиев. Снимка: Reuters
fallback

Свидетели сме на исторически и знаков консенсус по т.нар. Декларация от Ню Йорк за съвместни действия по управлението на мигрантските и бежанските потоци. България е част от този консенсус с призива за цялостно прилагане на действащите споразумения за реадмисия.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред български медии в централата на ООН в Ню Йорк, след като взе участие в пленарното заседание на срещата на високо равнище по широкомащабните мигрантски и бежански потоци.

Oще по темата

През 2018 г. ще бъде приета глобална обвързваща договореност по управлението на мигрантските и бежанските потоци, обяви президентът. Международната организация по миграция бе интегрирана с консенсус към усилията на ООН в тази посока, което е крачка в правилната посока, посочи държавният глава. 

"Посланието е ясно – ще си сътрудничим всички заедно. Даваме си сметка за трагедията на 265 милиона мигранти в света, а тенденцията е броят им да се увеличава. Затова всички политици действаха адекватно и отговорно. Ангажиментът на всички държави за общо действие, сигурен съм, ще доведе до очакваните от гражданите резултати", заяви президентът Росен Плевнелиев.

В Ню Йорк са се събрали над 190 световни лидери, а само преди дни там и в Ню Джърси бяха извършени терористични актове.

"С присъствието си всички казваме на терористите: Няма да ни прекършите! Прогресивното човечество застава заедно в борбата срещу тероризма", коментира още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

До :)"Просто гуй!" - ---Напротив - ВУЛВА!!

26

сопо

преди 7 години

Какво прави Русия за своите ислямски колонии,едно нищо.Само им източва ресурсите като не оставя нищо за населението.Казахстан,Узбекистан,Сирия,хората там живеят в мизерия.Запада превърна Катар и СА в модерни държави,където може да отидеш на почивка,където има модерни технологии,съоружение и чудеса на строителството.В СА местното население е по малко от чуждестранното население.Живота се развива.Българите ходят на почивка там,а не в Узбекистан и Русия.

25

лопо

преди 7 години

Демокрацията и свободата ще победят.Мюсулманските държави и мюсулманите ще бъдат освободени от веригите на исляма.Мъжете няма да умират в войни,а жените няма да бъдат пребивани с камъни и забъквани с фереджета.Семействата няма да правят по десет деца и после да умират от глад.И всички знаем кой е най големия защитник на мюсулманските държави и исляма,православна Русия.Запада винаги се е борил с исляма,от кръстоносните походи и до сега.Кой защитава ислямска Сирия-Русия.

fallback