Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Неуместно и безсрамно е българите да бъдат противопоставяни помежду си чрез използването на клишета, че който обича Русия, трябва да бъде срещу Европейския съюз и НАТО.

Oще по темата

Това обяви депутатката от ГЕРБ Галя Захариева от трибуната на парламента. Тя изчете декларация от името на групата на управляващите, за да осъди поругаването на знамената на ЕС и на НАТО през уикенда.

Двата флага бяха стъпкани публично по време на събора "Приятели на Русия" край язовир "Копринка". На събитието присъства лидерката на БСП Корнелия Нинова, кандидатът на червените за президент Румен Радев, депутатът от ГЕРБ Красимир Каракачанов и други. 

"Безотговорно е историята да се обвързва с днешните международни отношения. България е част от демократична и справедлива Европа.

Лепенето на етикети на тези, които имат различна интерпретация на историческите събития и обвиненията в предателство към Русия, е цинично и възмутително", обяви Захариева с патос, от който парламентът кънтеше. 

Тя допълни, че е възмутително, че този срамен акт е станал пред погледа на Нинова и Радев.  

"Кога бяха искрени ръководителите на БСП – когато с eхидна усмивка мълчаливо подкрепиха цинизма на потъпкващите знамената на Европа и на НАТО, или когато часове по-късно се сетиха да осъдят поругаването?", попита Захариева. 

"Не е ли това проява на политическа шизофрения, въпреки националния интерес?", попита още тя и призова Нинова да се извини публично. 

По думите й пПравителството на Бойко Борисов е върнало страната ни в единствения правилен път на развитие – европейският.

"Ето защо ние заявяваме, че няма да допуснем потъпкването на европейските ценности и символи. Това, че БСП се провалиха при управлението на европейските фондове, не е оправдание за поощряването на антиевропейското говорене", обяви още Захариева от името на депутатите от ГЕРБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

ДЕМИРЕЛ

преди 7 години

Мразя и Русия и руснаците. Прочетете истинската ,а не помиярската история на България и ще ви стане ясно. Русия е нашия наи-голям враг,които ние ще победим и ще погребем ,така както погребахме Римската ,Византииската , Латинската , Османската империи и Империята на царска Русия. Сега ще погребем и империята на Путин. Да живее велика България.

144

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 167Справка - Фердинанд I Сакс-Кобург-Гота, от Бога Царь на българите. 2 национални катастрофи. Най-вероятно защото е бил руски агент е вкарал страната в Централните сили. България е победена, без да загуби битка! Ньой - пълна победа на руската дипломация! Ех, ммухъл нещастен!

143

Анонимен

преди 7 години

До БобиЩе те поправя - Ленин има руска, немска и под въпрос еврейска кръв по майка, а по баща е удмурт (угро-фински народ), а не чуваш.

fallback