Снимка: архив, Reuters
fallback

Севернокорейският вицепремиер Ким Йон Джин, отговарящ за образованието, е екзекутиран, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като цитираха южнокорейското министерство на националното обединение.

Освен това са порицани двама висши държавни служители. Според южнокорейското министерство на националното обединение Ким Йон Чхол, който оглавява севернокорейския департамент за Обединения фронт, отговарящ за междукорейските отношения, е бил "подложен на революционни мерки", добавя Ройтерс.

Oще по темата

Асошиейтед прес предаде, че двамата висши служители са изпратени в земеделски райони "за превъзпитание".

Съобщението на министерството в Сеул последва медийни информации, че в Северна Корея по-рано този месец са били екзекутирани двама висши служители, защото отказали да се подчинят на лидера Ким Чен Ун.

Ако тези съобщения се потвърдят, екзекуциите и наказанията ще са най-новите в серията от убийства, чистки и уволнения, извършени, след като Ким Чен Ун пое властта в края на 2011 г.

През май Сеул съобщи, че е екзекутиран севернокорейски висш военен, но по-късно се оказа, че той е жив и дори е получил повишения, припомня АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Срещу КНДР да тичате, няма как да ги стигнете. Едно хубаво има в РБ днес, това е, че хората не осъзнават колко са зле и каква трагедия ги чака в близките години. Иначе ще има масови самозапалвания и дружни скокове от високите етажи.И една утеха - да гризат подметките на КНДР, но дали това носи спокойствие , е отделна тема.

18

Анонимен

преди 7 години

Особеност на правосъдната система на КНДР е личната отговорност на основния престъпник. Обикновено организаторът на престъплението/антидържавно или икономическо/ се наказва със смърт, докато съучастниците му получават леки присъди - в смисъл те са били подведени, това смекчава вината им. За битова престъпност или бежански нашествия там не може да става и дума. Наркотици, проституция, хулиганство са непознати за КНДР. Както и данъци - премахнати още 70-те години.

17

В

преди 7 години

Турция в момента по затворите сигурно се избиват стотици противници на Ердоган,но всеки се прави,че такова животно нЕма.По-верноподанически е да плюем по Северна Корея!

fallback