Снимка: Reuters
fallback

Разкъсана жилетка с ескплозиви за извършване на самоубийствени атентати е открита в Газиантеп на мястото, където бе извършено снощното кърваво нападение, в което загинаха над 50 души, а над 94 бяха ранени, съобщиха местните власти.

Атентаторът самоубиец, който извърши смъртоносна атака на сватба в югоизточна Турция, е бил на възраст между 12 и 14 години, заяви държавният глава на страната Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от БНР.

Oще по темата

Според Ердоган терористичната атака най-вероятно е извършена от терористичната групировка "Ислямска държава".

Той остро осъди нападението, като посочи, че няма разлика между организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, обвинен за опита за преврат от 15 юли, незаконната Кюрдска работническа партия (ПКК) и „Ислямска държава“, защото извършват терор.

Президентът съзря в атентата опит на терористите да всеят раздор между различните етнически групи в Турция, като араби, кюрди и тюркмени.

В последно време турската полиция предприе няколко мащабни операции в Газиантеп срещу т.н.клетки на джихадистите,с арести и е възможно атаката да е в знак на отмъщение, отбелязват наблюдатели, цитирани от БНР.

Газиантеп е на около 60 км северно от сирийската граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 7 години

слугите на сащ даеш воюват вече с децата.същото беше с хитлер на източния фронт накрая на втората световна.сега цру използва всички на които е промило мозъка

30

Анонимен

преди 7 години

На 12 години не е още тийнейджърДете е

29

Анонимен

преди 7 години

Турците не обичат кюрдите,а кюрдите не обичат турците. Какво се мъчат да живеят в една държава и се трепят. Ами да вземат да се разделят, преди са се удавили в кръв и мизерия.

fallback