Снимка: Reuters

Жертвите на кървавата сватба в Турция станаха 50. Всички те загинаха при бомбен атентат по време на сватба в кюрдския квартал Шахинбей на град Газиантеп, в Югоизточна Турция.

Ранените са десетки.

Това съобщиха от офиса на местния губернатор, предаде Reuters, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че терористичната атака най-вероятно е извършена от терористичната групировка "Ислямска държава". Той остро осъди нападението, като посочи, че няма разлика между организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, обвинен за опита за преврат от 15 юли, незаконната Кюрдска работническа партия (ПКК) и „Ислямска държава“, защото извършват терор.

Президентът съзря в атентата опит на терористите да всеят раздор между различните етнически групи в Турция, като араби, кюрди и тюркмени.

Както Dnes.bg писа според турския вицепремиер Мехмет Шимшек атаката в Газиантеп вероятно е извършена от атентатор самоубиец.

В последно време турската полиция предприе няколко мащабни операции в Газиантеп срещу т.н.клетки на джихадистите,с арести и е възможно атаката да е в знак на отмъщение,отбелязват наблюдатели, цитирани от БНР.

Газиантеп е на около 60 км северно от сирийската граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase