Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама отхвърли като смехотворни обвиненията на кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп, че президентските избори на 8 ноември ще бъдат нагласени така, че Тръмп да ги загуби, предаде ДПА.

"Разбира се, че изборите няма да бъдат нагласени, какво значи това? Ако г-н Тръмп намеква, че има някаква теория на конспирацията, която се разпространява из страната, включително на места като щата Тексас, където с избирателните секции не се занимават демократи, това е смехотворно и не мисля, че който и да било би приел сериозно такова нещо", каза Обама по повод изказвания на Тръмп от последните дни, че изборният процес е нагласен и републиканците трябва да са бдителни, за да не им бъде открадната победата.

Гласуването се контролира от местните и щатските власти, но федералните власти приемат сериозно задължението да защитават изборния процес, заяви Обама.

"Ако г-н Тръмп завърши с 10-15 пункта преднина в проучванията на избирателните нагласи в изборния ден и в крайна сметка загуби, тогава може би ще може да си зададе този въпрос. Сега случаят не изглежда такъв", отбеляза Обама, цитиран от Франс прес.

Кандидатката на демократите за президент Хилари Клинтън в момента има преднина от средно 6 пункта спрямо Тръмп в допитванията, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase