Снимка: архив Булфото
fallback

Френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан даде изявление по повод атентата в Ница, при който загинаха над 80 души, а десетки други бяха ранени.

Oще по темата

"Ще има опити за такива терористични атаки. В нашите служби за сигурност работят сериозно. Франция още е жертва на това, въпреки мерките, които сме взели през последните месеци", каза той пред журналисти.

"Атентатът вчера е много тежък за моята страна и още веднъж искам да благодаря на всички българи, които са с нас", заяви Ксавие дьо Кабан.

"Както каза президентът тази нощ, ние знаем откъде идва тази заплаха, ние сме първата мишена на ИД. Може би за различни причини, фактът, че ние сме първата страна в Европейския съюз, която използва самолети в Сирия и Ирак да ги удари, може би е една от причините.

Фактът, че тези атаки се случиха на 14 юли може би не е абсолютно случаен, тъй като тази дата е много известна в света и много важна у нас, защото тя е символ на волята на един народ да живее в свобода", подчерта посланикът.

Той каза, че ценностите "свобода, братство, равенство" са още по-важни сега, отколкото преди атаките.

"От ноември миналата година във Франция има извънредно положение. Президентът каза, че ще продължи още три месеца. Това няма нищо общо с милитаризацията на Франция и на полицията. Но тези атаки, ако идват от ДАЕШ, от Сирия и Ирак, не трябва само с полицейски мерски да бъдат спрени. Има нужда от дипломатическа и милитарна дейност там", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 7 години

Сидеров го изобличи този в корупция и нaмесa в държaвни делa, колония сме, роби!

45

Анонимен

преди 7 години

Франция приема много по-добре имигрантите от нейните колонии за разлика от християнските емигранти от източна Европа

44

Анонимен

преди 7 години

А сега слушайте вие, хора от НАТО!Вие бомбардирате стената, не пропускаща, вълната от африканската миграция в Европа, стената, спираща терористите на Ал Кайда. Тази стена беше Либия. Вие я разрушавате. Вие сте ***. За хилядите мигранти от Африка, за подкрепата на Ал Кайда ще горите в ада. И така ще стане.

fallback