Снимка: кадър, Youtube

Жертвите на терористичния акт в Ница, при който камион се вряза в тълпа, празнуваща националния празник на Франция, са най-малко 80. В критично състояние са поне 18 души.

"Ужасът пак сполетя Франция", така президентът на Франция Франсоа Оланд коментира нападението в Ница. Той заяви, че страната е под заплахата на ислямския тероризъм, но ще спечели.

Терористичният акт идва само броени часове, след като Оланд обяви, че страната ще намали степента на опасност от терористични заплахи. Така президентът удължи извънредното положение в страната с още три месеца. За обезпечаването на сигурността в страната ще бъдат привлечени и сили от резерва на армията.

Шофьорът на камиона е 31-годишен френски гражданин от тунизийски произход, чието местожителство е Ница. Установено е, че камионът е бил пълен с оръжия.

Междувременно властите на Италия затегнаха контрола на границата с Франция, която се намира недалеч от Ница, като се проверяват всички преминаващи автомобили.

В социалните мрежи пък се появиха множество хаштагове, с които хора изказват съпричастност към поредния акт на терор в Европа. Появяват се и кадри от ужаса в Ница. Вижте видео как камионът се врязва в тълпата. Къде е обаче полицията, след като улицата е била затворена за движение, заради празненствата:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase