Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Запазването на членството на Великобритания в ЕС ще струва на британските данъкоплатци 80 милиарда британски лири (115 милиарда долара), информира ТАСС.

Oще по темата
Такава оценка представи днес мозъчният тръст Браджес груп (Bruges Group), подготвил доклад в подкрепа на доводите на евроскептиците преди насрочения за 23 юни референдум за членството на Обединеното кралство в Евросъюза.

В документа се посочва, че британските вноски в Европейската инвестиционна банка и Европейската централна банка ще възлизат на 32,56 милиарда британски лири (47 милиарда долара).

Още 48 милиарда британски лири (69 милиарда долара) ще се наложи на Лондон да плати, ако някоя страна от 28-членния съюз не може да изпълни задълженията си в случай на нова криза с единната европейска валута.

Евроскептиците обръщат внимание на това, че Великобритания като един от най-кредитоспособните членове на ЕС, ще трябва да участва в осигуряването на допълнителна ликвидност за европейския бюджет, за да се избегне дефолтът му.

Освен това, отбелязват експертите от Браджес груп, когато решенията се взимат с квалифицирано мнозинство, Лондон няма да има възможност да блокира използването на тези средства.

Представителите на официалната кампания за оставане на Великобритания в ЕС заявиха, че това не е вярно.

Съгласно нашия нов статут по закон никой не може да ни застави да участваме в програми за спешна финансова помощ, посочиха представители на кампанията "Великобритания е по-силна в Европа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Anonymus

преди 7 години

Никой ли не се пита , какви са реалните причини за случващото се ? Не са ли Англичаните тези , които дадоха старта на Америка ? Те са просто една страхлива *** , която иска да избегне бъдещите последствия по света :)

34

bros

преди 7 години

Споко! Англичаните не трябва да се плашат, че портокалите ще станат по 7 паунда килото, защото ги чака светло бъдеще при сближаването им с икономическите гиганти от региона на индийския океан. Кеф ти жълти от Бангладеш, кеф ти ruby red от братски Пакистан!

33

Анонимен

преди 7 години

AMI AFROAZIATZITE ZASHO NIAMA DA GI MAHNAT TRIBVA VSICHKI KOITO SA OTISHLI SLED VTORATA SVETOVNA VOINA DA BADAT EKSTRADIRANI ZA TIAHNITE SI DARJAVI

fallback