Снимка: архив, Reuters
fallback

Акула атакува човек в Червено море, предаде ТАСС.

Жертвата е 23-годишен египетски студент, който в схватката с кръвожадния морски хищник е изгубил крака си, пише БТА. Той е в болница в тежко състояние.

Трагедията се разиграла на 150 метра от брега в курорта Айн Сохна в Суецкия залив, на 120 километра от Кайро.

За последно случай на нападение от акула в Червено море имаше миналата година в района на Хургада в Египет. Тогава загина 52-годишен германски турист.

Най-сериозни инциденти имаше през 2010 г. в района на курорта Шарм ел Шейх. Тогава в рамките на няколко дни в резултат на нападения на акули загина германка и бяха ранени трима руснаци.

В курорта Айн Сохна, в който стана последният инцидент, за последно акула е била видяна през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

"Фостърс" не е мр.ъсна дума, а название на бира. Едно време в Щатите имаше ТВ-реклама - едни бели брадати австралийци пиеха бира и казваха "Фостърс на австралийски значи бира!". Съвсем прилична бира, между другото. Не ме трийте, между другото! Проверете, че е имало премиер с такава фамилия, няма шега! Има писател Труман Капоте, израелски министър Аба Еван, ама в българска р.едакция на фамилията.

11

Анонимен

преди 7 години

До от Cидни Ав$тралияУау, мильонер! Умирам от завист! Много умен, но не знае, че афщтралийците имаха премиер със смешната фамилия Мензис, който го хапнаха акулите. Има и гребенести крокодили, големи любители на човека, преходни животни, "португалско корабче", допирът до което те изпраща при Св.Петър в мъки, едно октоподче, което ти вкарва при ухапване тетродотоксин (същото което го има в рибата фугу) и куп още радости! Не, на ща в Афщралия! А и единствената тяхна дума, която знам е "Фостърс"!

10

от австралия, сидней

преди 7 години

до 13, не знам защо си останал с погрешно впечатление но от политика не се интересувам още по малко кой как се казвал, и да ти кажа и не съм единствен. Щом те влече да си пълниш живота с талаш това показва колко си оскотял. Аз си живея доволно, 5 star first world life, а ти в 3тия свят очевидно освен да попиваш какво ти пускат по телевизията знаеш най-добре там където не си живял и нито ще живееш (типично за твойто племе)А за останалите глупости не само аз но и всеки ози ще ти се изсмее

fallback