fallback

Делегатите на конгреса на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) приеха днес политическа програма, според която ислямът не е съвместим с конституцията на Германия, предаде Ройтерс.

Тази част от програмата на АзГ, която се отнася за мюсюлманите, е озаглавена "Ислямът не е част от Германия". В нея се настоява за налагане на забрана за минаретата - кулите на джамиите, откъдето мюезинът призовава вярващите да се съберат за молитва - както и носенето на бурки.

АзГ обаче отхвърли една от точките, залегнали в проектодокумента, според която в Германия не трябва да бъдат допускани имигранти, особено ако са от чужди култури, предаде ДПА.

Някои партийни членове посочиха днес, че АзГ не трябва да се отклонява от досегашната си позиция, че Германия има нужда от "контролирана имиграция" от опитни и способни работници, подобно на канадския модел. В подновената версия на програмата се казва: "Приветстваме имигранти, които имат нужната квалификация да се реализират на пазара на труда и които искат да се интегрират в обществото".

АзГ е известна с антиимигрантските си позиции и печели все по-голяма подкрепа , откакто германският канцлер Ангела Меркел отвори границите на Германия за бежанци от Близкия изток и Африка през септември 2015 година. Миналата година страната прие над един милион търсещи убежище лица.

Партията няма депутати във федералния парламент в Берлин, но има представители в половината от 16-те провинциални парламента на Германия. Според социологически проучвания АзГ е подкрепяна от до 14 процента от германските гласоподаватели, което я прави сериозен конкурент на консервативното движение на Меркел и други традиционни партии с наближаването на парламентарните избори през 2017 година.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Щирлиц

преди 7 години

А евро.ейските ценности и правата на човека къде захвърлихте?А сетих се,под килима на декорацията,или май беше нещо като демокрация,мм?

91

Анонимен

преди 7 години

Хаха не думай. В западна европа е пълна с наивни хора които подкрепят правата на гейовете, жените, и Исляма. Едновременно. Това ако не е когнитивен дисонанс не знам какво е.Завладяването на Европа, което ислямският свят се опитва още от времето на Умаяди, Маври, Османци и т.н. скоро може да стане реалност заради толерастията наивни душици които си мислят, че няма опасности в света.За западняка е непонятно, че по света има хора които с удоволствие ще го обезглавят в името на бога си.

90

Пуц

преди 7 години

Проблема с исляма е, че е "нова" религия и не са се развили достатъчно. Живеят със същите правила от преди хиляда години и затова не може исляма да се впише в европа. Вижте християнството, например. Постоянно папата въвежда някакви облекчения и изменения, за да може религията да е в крак с модерното общ. При исляма няма такива филми и оттам тръгват всичките проблеми. Много съм чел на тая тема и мисля, че нещата ще се подобрят тогава, когато самите *** си направят реформа на религията.

fallback