92

Щирлиц

преди 8 години

А евро.ейските ценности и правата на човека къде захвърлихте?А сетих се,под килима на декорацията,или май беше нещо като демокрация,мм?

91

Анонимен

преди 8 години

Хаха не думай. В западна европа е пълна с наивни хора които подкрепят правата на гейовете, жените, и Исляма. Едновременно. Това ако не е когнитивен дисонанс не знам какво е.Завладяването на Европа, което ислямският свят се опитва още от времето на Умаяди, Маври, Османци и т.н. скоро може да стане реалност заради толерастията наивни душици които си мислят, че няма опасности в света.За западняка е непонятно, че по света има хора които с удоволствие ще го обезглавят в името на бога си.

90

Пуц

преди 8 години

Проблема с исляма е, че е "нова" религия и не са се развили достатъчно. Живеят със същите правила от преди хиляда години и затова не може исляма да се впише в европа. Вижте християнството, например. Постоянно папата въвежда някакви облекчения и изменения, за да може религията да е в крак с модерното общ. При исляма няма такива филми и оттам тръгват всичките проблеми. Много съм чел на тая тема и мисля, че нещата ще се подобрят тогава, когато самите *** си направят реформа на религията.

89

Ахмад от Сирия

преди 8 години

Ако дойдат да живеят в чужда страна се трябва да приеме напълно на законите на тази страна. Ако не можете или не искате да се вземат- се върне у дома, нали?

88

Анонимен

преди 8 години

Напротив, точно религията поставя началото на този бих го нарекъл ренесанс в арабския свят по времето на тъмните векове в Европа. Да сравним само какво е положението на арабите преди идването на исляма и няколко века по-късно. От неграмотни хора, които заравят живи новородените си деца, те изведнъж се превръщат в основоположници на съвременните науки. Нима това се случва случайно и няма нищо общо с исляма?

87

Анонимен

преди 8 години

Чел съм, вероятно не всичко, но доста съм чел. Но "тогава религията все още не е оставила своя отпечатък върху мисленето на хората. А къде са сега постиженията на мюсюлманите и в коя област?" КОМЕНТАР?

86

Анонимен

преди 8 години

да, копи-пейст е, съжалявам че не се е пейстнала цялата статия. поровете се малко сами, прочетете и тогава ще продължим разговора

85

Анонимен

преди 8 години

До до 97 и съмишленициКопи-пейст. Човече, тогава религията все още не е оставила своя отпечатък върху мисленето на хората. А къде са сега постиженията на мюсюлманите и в коя област?

84

до 97 и съмишленици

преди 8 години

В книгите си Платон в Багдад и Аристотел в Оксфорд историкът Джон Фрийли оборва жилави клишета. Той онагледява голямата роля на арабските философи за по-сетнешното развитие на науката в Европа. И ни убеждава, че Средновековието далеч не е толкова мрачно."Ако съм видял по-надалеч, то е, защото съм стоял върху плещите на великани, пише през 18 век основателят на съвременната физика Исак Нютон. Същите думи произнася 500 години по-рано средновековният философ Бернар от Шартър.88-годишният професор Джон Фрийли прекосява в книгите си историята на съвременната мисъл и ни показва какво гигант

83

Анонимен

преди 8 години

В България има около 1 000 000 мюсЮлмани, които са родени в България. Къде точно да ходят?Там където са корените на исляма.Границите са отворени.Те без това не се припознават с нищо българско, родно и мило,градивно.Дори напротив.Единствената принадлежност за тях е религията,затова няма никакво значение,че са родени в България.Те са само български граждани след като първо и единствено ги "води" исляма.

82

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 97Черното им злато извира от земята. Лесните пари при тях извират от земята и превръщат човека в животно или в манипулатор. Някога, когато е строен Вавилон, никой не е имал нужда от нефт.

81

Анонимен

преди 8 години

Чета коментарите и се смея. Древна Персия, древен Египет, древен Багдад са много прогресиращи за времето си цивилизации. Но, за Бога, това е било далеч преди ислямът да се появи като религия. По същото онова време днешна Великобритания е била мизерия, както и почти цяла Европа, но ние, европейците, постоянно еволюираме, а онези крачат бодро назад. Какви блага се произвеждат там?! В повечето случаи довчерашни камилари днес карат луксозни автомобили и живеят в дворци. А са от мързели нагоре!!!

80

Анонимен

преди 8 години

До extremistМожем да преброим много еврейски учени , математици, физици, музиканти, но ислямските учени не се виждат.Кое дете е това което ще развие умствени способности при неграмотна майка, унизена и чувстваща себе си не човек а вещ на съпруга си ? Грамотноста на жената там е в списъка на неморалните деяния,Жена или момиче което знае да чете е считана за неморална и може да бъденаказана дори със смърт от съпруга си

79

Берлин

преди 8 години

Ислямът вън от България.Ислямът вън от Европа.Мюсолманите са натрапници тук.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------В България има около 1 000 000 мюсЮлмани, които са родени в България. Къде точно да ходят?

78

Berlin

преди 8 години

До BerlinЯвно си станал/а по-праволинеен/а в мисленето и от самите германци-------------------------------------------------------------------------------------------------------Аз не изразявам лично мнение, просто коментирам действащата конституция на Германия. Препирните са за пазара, а конституцията е документ, в който има съвсем конкретни текстове. И аз съм ги чел.

77

Анонимен

преди 8 години

До BerlinЯвно си станал/а по-праволинеен/а в мисленето и от самите германци, които са като стадо, какво им каже актуалният фюрер/канцлер, това е и позицията им. А после, след дъжд качулка, се отричат, но вече е късно.

76

казах

преди 8 години

Ислямът вън от България.Ислямът вън от Европа.Мюсолманите са натрапници тук.Да си вървят по техните земи.

75

Berlin

преди 8 години

Заглавието на статията е манипулативно. Когато посещавах интеграционния курс, изучавахме и пасажи от немската конституция. Там пише, че всеки в Германия е свободен да вярва в каквото иска и да изповядва която и да било религия. Няма нито дума за забрана на бурки и прочие глупости. Така че ислямът НЕ е в разрез с конституцията на Германия.Такъв въпрос има и в Einbuergerungstest-a (изпит за придобиване на немско гражданство), където ако отогвориш, че ислямът е забранен, ще ти броят грешка.

74

ха!

преди 8 години

За да се доближат до Бога, православните постят, а "правоверните" режат глави и изнасилват.

73

Шаран БГ

преди 8 години

Със българската идеално пасва !! Питайте КС .......И партии си имаме, че и политици, че и избиратели от Анадола...........