Снимка: архив Reuters
fallback

Единственият оцелял нападател от ноемврийските атентати в Париж Салах Абдеслам е френски гражданин и печели под 1000 евро на месец, което му дава правото на обществен защитник, съобщава вестник Le Parisien.

Oще по темата

Абдеслам избра за свой адвокат именно известният с редица нашумели дела Франк Бертон, за чиито разходи ще плаща държавата. Пред френска телевизия адвокатът каза, че се е колебаел дали да приеме случая. Преди да реши, е поискал среща с Абдеслам, която продължила 2 часа.

"Говорих с него и той ме увери, че ще разкрие определени неща. Каза, че ще поеме отговорност“, заявил е Бертон.
Салах Абдеслам е обвинен в организиране и участие в терористичните атаки, които станаха в Париж на 13 ноември миналата година. Кървавите атентати отнеха живота на 130 души. Самият Салах се отказва да се самовзриви в последната минута, а после избяга в Брюксел, където се укриваше в продължение на месеци.

Властите подозират, че той има връзка и в организирането на атентатите в Брюксел от 22 март, които отнеха живота на 32 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Интересно!

преди 7 години

Значи ,той бил готов да изтреби ,ако е възможно, всички французи, но не успял. И сега, него ще го защитава адвокат,който е трябвало да бъде взривен, има претенции за внимание и съблюдаване на правата му ???!!! Как така е още жив ??? Да им пратим Перата и Динко !

19

тя

преди 7 години

Париж отдавна не е онзи романтичен , красив град , който повечето познаваме по снимки, сега е ориенталски град и рядко ще срешнеш истински французи.

18

до Shark

преди 7 години

О, спокойно, адвокатите нямат съвест. Не само ще се намери, но и ще го защитава пламенно.

fallback