Снимка: кадър YouTube

Кадри от момента, в който един от парижките атентатори се взривява в бистро във френската столица разбуниха духовете.

Канал М6 разпространи неизвестен досега запис от охранителна камера, на който се вижда как Брахим Абдеслам влиза спокойно в кафето на бул. "Волтер", спокойно се оглежда, сякаш да прецени къде да застане, за да повлече колкото се може повече хора към гроба.

Още по темата

Накрая навежда глава, закрива очите си с ръка и задейства взривната жилетка. Миг след това той вече е на парчета.

Останалите посетители на "Комптоар Волтер" са ранени, някои тежко, други загиват и стават част от злокобната стотистика от 130-те жертви на терористичните атаки в Париж.

В подготовката на кървавият ад, разиграл се в парижката столица, участва и братът на Брахим Абдеслам - Салах. Той се отказва в последната минута, а после бяга към Брюксел. Заподозрян е, че има връзка и с атентатите в Брюксел от 22 март, които отнеха живота на 32 души.

Голяма част от зрителите на телевизията и потребители на социалнтие мрежи изразиха възмущение от кадрите, които М6 е излъчила. Според тях клипът е прекалено "натурален", дори "циничен".

Режиьорът Кристиан Юльо обаче защитава избора си, с думите: "Зверствата трябва да се покажат, за да не се случат тези неща отново". 

И е факт, че независимо дали тези кадри видят бял свят, стореното остава. С предупреждение, че следните кадри съдържат сцени на насилие и кръв, ето го и видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase