Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Причина за катастрофата на дубайския самолет, разбил се при кацане в Ростов на Дон, може да е била въздушна яма, в която да е попаднала машината. Това каза по телевизия НТВ губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, предадоха ТАСС и БТА.

По думите му в момента на падането на боинга поривите на вятъра са били около 20 метра в секунда, била е обявена повишена опасност. Губернаторът подчерта, че при такива метеорологични условия решението за кацане се взима от командира на екипажа.

Голубев каза също, че лошото време продължава да е основната версия за причината за катастрофата. 

Oще по темата

В Дубай изпълнителният директор на авиокомпанията "Fly Dubai" Гейт ал Гейт заяви на пресконференция, че няма основания да се смята, че злополуката е резултат от терористичен акт. Предварителният доклад за причините ще бъде готов след месец, добави той.

"Пилотите на разбилия се самолет са били добре подготвени и са имали достатъчно голям опит", каза Ал Гейт. Командирът е имал 5700 летателни часа, а вторият пилот - 5669. Самолетът последно е минал проверка на 21 януари 2016 г.

На мястото на катастрофата е намерена и втората черна кутия на самолета, съобщиха от оперативния щаб на министерството на извънредните ситуации.

"Вторият рекордер е намерен. Преглеждат го специалисти", информира официалният представител на Следствената комисия на Русия Владимир Маркин.

Самолетът на дубайската авиокомпания "Fly Dubai" се разби днес в Ростов на Дон при опит за кацане и лоши метеорологични условия. Загинаха всички 62 души на борда.

Въз основа на данните от паспортите на пътниците на борда е имало 46 руски граждани и 16 граждани на други държави, включително седем украинци, по двама граждани на Испания и Индия, по един гражданин на Кипър, Узбекистан, Киргизстан, Колумбия и Сейшелските острови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 8 години

Нека почакаме разшифровката на двата самописеца. Знам със сигурност: 1/диспетчерът е молил пилота на Боинга да се пренасочи към Краснодар, 2/самолетът е направил няколко обиколки на летището - видях схемата на полета, регистрирана от радарите, 3/Боингът се заби под ъгъл прибл. 60 градуса. Изводът ми на неспециалист - имало е някакви проблеми с управлението на машината. Подозирам, че в управлението на хоризонталното оперение.Мир на праха на загиналите хора!

24

Анонимен

преди 8 години

Загинали жени, мъже, деца.... трагедия. Стига сте писали невероятни глупости. Летя от 20 години. Изглежда си като пилотска грешка, но до сега не съм виждал разбил се при кацане самолет на толкова малки парченца! Да, за жалост нискотарифните превозвачи са потенциално опасни.

23

Анонимен

преди 8 години

Вече има и втори запис. Светрлините са от бордовите прожектори. Самолета беше на почти 70 градуса по оста си. Това дет се вижда май му беше корема. Изобщо е нямало как да пропусне удара, ми се струва.

fallback