Снимка: архив БТА
fallback

Есам ал Будани, новият лидер на "Джаиш ал Ислам" ("Армия на исляма"), отправи днес призив към бойците от тази сирийска бунтовническа групировка да бъдат единни в борбата за свалянето на режима на президента Башар ал Асад, предаде ДПА.

Досега полеви командир Будани, известен и под името Абу Хамам, бе обявен в петък за приемник на водача на "Джаиш ал Ислам" Захран Алуш, убит при въздушен удар в покрайнините на Дамаск. 

"Да бъдем единни и да обединим сили", казва 40-годишният Будани във видеоклип, излъчен днес по телевизия Ал Джазира. "Победата ще бъде постижима в зависимост от това колко близо ще бъдем до нашата религия", добавя той. По думите му мисията на "Джаиш ал Ислам" е "да възстанови пътя към доброто и да отстрани злото и неговите последователи".

Бастиони на тази групировка са дамаските предградия Дума и Източна Гута. "Джаиш ал Ислам" е една от няколкото сирийски опозиционни групи, което изпратиха свои делегати на срещата в Саудитска Арабия по-рано този месец. На нея те се съгласиха да участват в мирна конференция по егидата на ООН през януари, на която ще има и представители на режима на Асад. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

юа

преди 8 години

Този фанатизиран ненормалник няма да го бъде като командир! Още 1-2 седмици, той и цялата пасмина около него ще бъдат в мохамедския рай, а сирийците ще си отдъхнат от зверствата им!

9

Ха,ха,хаааааааа...

преди 8 години

ОТ МЕНЕ ДА ГО ЗНАЕТЕ:"КОЙ ,КАКВОТО ЩЕ ДА ВИ РАЗПРАВЯ -- ВИНАГИ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ.....!!!/...а в политиката----------ЗА АДСКИ МНОГО ПАРИ.../"ИДЕИТЕ" , "УЧЕНИЯТА " И "ВЕРСКИТЕ ЗАЛИТАНИЯ".....са за ***, мързеливците и наивниците...!ЗА УМНИТЕ ХОРА ---ОСТАВАТ ПАРИТЕ/..капитала/!ЗАТОВА , КАЗВАТ ,ЧЕ:СЛЕД ПРОМЯНАТА 89-г----КОМУНИСТИТЕ "ВЗЕХА КАПИТАЛА"......а , за ПРОСТИЯ НАРОД , оставиха "ИДЕИТЕ НА ПАРТИЯТА" и "БОГАТИЯ СЪВЕТСКИ ОПИТ"......!!!

8

ник

преди 8 години

Много странно!Има новини че САЩ са евакуирали командири на ИД от Рамади с въртолети!Сега изведнъж нов лидер на терористите зове за обединение срещу Асад!Ами тогава излиза че ИД и САЩ имат еднакви интереси!Дали не воюват и задно рамо до рамо с общия им враг

fallback