Снимка: БГНЕС

Иранското правителство увери в специално съобщение, че смъртта на президента Ебрахим Раиси при инцидент с хеликоптер няма да предизвика „ни най-малко сътресение“ в управлението на Ислямската република, предаде Франс прес.

Още по темата
“Президентът на иранския народ, трудолюбив и неуморен, пожертва живота си за нацията“, заяви правителството.

„Уверяваме вярната и предана нация, че с Божията помощ и подкрепата на народа няма да има ни най-малко сътресение в управлението на страната“, се добавя още в съобщението.

Правителството ще проведе днес „извънредно заседание“, предаде официалната агенция ИРНА, без да дава подробности за графика и съдържанието на обсъжданията.

По конституция президентът на Ислямската република следва да бъде заменен в случай на смърт от първия вицепрезидент Мохамад Мохбер, преди организирането на президентски избори в рамките на 50 дни.

Освен това, фондовата борса в Техеран беше затворена днес след съобщението за смъртта (на президента), каза членът на нейния съвет на директорите Реза Ейвазлу.

Хеликоптерът, в който пътуваше Раиси заедно с външния министър Хосейн Амир Абдолахиан, още седем пасажери и екипаж, изчезна вчера, докато летеше над стръмен и горист район в Северозападен Иран при трудни метеорологични условия с дъжд и гъста мъгла.

Останките му бяха открити днес призори на планински склон.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase