Част от младежкото крило на "Ислямска държава". Снимка: кадър, Youtube
fallback

Дете язид, било в робство на "Ислямска държава", разказа за поредните шокиращи зверства, дело на джихадистите. Според Ахмед Аслеф фанатиците са убивали всяко момче от неговото село, ако има косми под мишниците.

Самият Ахмед е бил пощаден благодарение на това, че нямал окосмение. Според джихадистите това означавало, че е твърде млад, за да умре.

Вместо това обаче ислямистите взели детето в младежкото крило на терористичната група. "Бях много добър - научиха ме как да ползвам оръжия и да хвърлям гранати много далече", разазва Ахмед пред "International Business Times".

Момчето е било на 10 години, когато ислямистите го взели със себе си. Такава била съдбата на още стотици момчета язиди от неговото село. Не такава е съдбата на близо 800 възрастни мъже, жени и деца.

Двете сестри на Ахмед също оцелели, но били продадени за секс робини заедно с други членове на семейството му. Сега би трябвало да са в Мосул или Ракка.

Момчето успяло да избяга от "Ислямска държава" на 11-годишна възраст. Днес живее в Щутгард, Германия, заедно с още 70 деца и жени язиди.

"Когато бях с ИД, не ходих на училище с момичетата. Не учихме и математика. Ходих на място с други момчета, там учихме как да използваме оръжия. Бяхме 60 или 70 момчета, но без момичета", разказва той.

В училище учили Корана. След това имали тренировки, в които използвали оръжия. Учител им бил възрастен мъж.

Ахмед станал свидетел и на много убийства. В началото бил държан в плен заедно със семейството си. Това продължило 9 месеца. След това продали някои от тях. Живеели в една стая и имали право да я напуснат, само за да отидат до тоалетната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

До Tulskiатакизите са навсякъде приети - и в сараите и ИД няма да ги бави :)Малки мъжленца с тесни ду......ца

13

Анонимен

преди 8 години

А как постъпват ИДИЛ с неграмотните журналисти?

12

Анонимен

преди 8 години

Нестерова, бъркате формите за минало време. ходИх - ходЕх и пр...

fallback