Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Европейският съюз трябва да се обедини около обща позиция към огромния наплив от бежанци, нахлуващи в блока от изток, защото иначе има опасност да се разпадне, каза днес германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от Ройтерс.

"Или Европа ще се обедини и ще действа солидарно в тези трудни времена за стотици хиляди (хора), или отново ще се издигнат огради и бариери", каза той в реч пред годишния конгрес на своята Социалдемократическа партия.

"А после рухва визията за обединена Европа", добави той. Германските социалдемократи са по-малкият коалиционен партньор в правителството на консервативния канцлер Ангела Меркел.

Щайнмайер призова своите съпартийци смело да подкрепят Европейския проект и "да дават отпор на десните популисти".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 8 години

Забелязват ли, че де що влезем всичко се разпада: Византия, Османската империя, Велика Германия , СССР , сега и ЕС.

32

Крум

преди 8 години

ЕС във вида в който съществува в момента е обречена на разпад. Не ни трябва обединение около позицията за бежанците. За да просъществува ЕС трябва да се преобразува във една държава с единна армия едно правителство начело с един президент. Трябва да се създаде нова азбука на база на която да се създаде нов език и това да стане единствения официален език. Всичко друго в най-добрия случай е отлагане на неизбежното.

31

Анонимен

преди 8 години

Ами всички да се обединяваме около решение за отваряне на крематориумите и да се почва! Друго решение не може да има!

fallback