Снимка: БТА
fallback

Британската полиция обвини днес 29-годишен мъж в опит за убийство след нападение с нож в метростанция в Източен Лондон, при което един човек бе сериозно ранен, съобщи ДПА.

Според шефа на антитерористичната служба на Ричард Уолтън се води следствие за "брутална непровокирана атака" в станция "Лейтънстоун" късно снощи, която вече се третира като "терористичен инцидент".

Според свидетели веднага след като намушкал няколко пъти пострадалия, след което го и ритал на земята, нападателят изкрещял "Това е за Сирия". Асошиейтед прес припомня, че това става непосредствено след решението на британския парламент ВВС на страната да се включат във въздушните удари по позиции на "Ислямска държава" в Сирия.

Както и в много други европейски столици, властите във Великобритания са нащрек след серията терористични атаки в Париж миналия месец, в които загинаха 130 души. Обявено е "много високо" ниво на заплаха от терористични атаки.

В рамките на следствието днес е бил извършен обиск на жилищен адрес в Източен Лондон, но полицията отказа да съобщи дали търси други заподозрени.

56-годишният пострадал при снощната атака е настанен в болница в стабилно състояние и се смята, че раните му не са животозастрашаващи. Втори мъж е получил леко нараняване, но не се нуждае от медицинска помощ според ДПА. Видеоклип, заснет от свидетел, показва локва кръв на пода на станцията, докато нападателят се съпротивлява на няколко полицаи, опитващи се да го озаптят. В крайна сметка се наложило той да бъде неутрализиран с електрошокова пушка.

Местни медии цитират свидетели, според които заподозреният е висок, чернокож мъж, вероятно с арабски акцент.
Уолтън призова още свидетели да влязат във връзка с полицията, след като няколко видеоклипа и снимки бяха пуснати в социалните мрежи по интернет. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

То вече там се напълнило с тарамбуки от гз на географията. Освен този дето го заклаха преди 2 години насред Лондон имаше и друг случай на една жена преди около половин година. Но те явно си предпочитат горски представители, които така са се вкопали в системата, че нормалните хора там са на изчезване. Сега искат това колониално блато да го направят в цяла Европа.

9

Анонимен

преди 8 години

Меркел: Елате още!

8

Анонимен

преди 8 години

Напускали сте световната интелигенция и си мислите, че като ви се мазнят и са голяма работа. Хора без образователна система идват при вас и прогресират със способността да бъдат абсолютно първосигнални, подържащи собственото си статукво, чрез учтива философия. Наслаждавайте се. То нормални хора в Лондон рядко се срещат.

fallback