Снимка: Reuters
fallback

Руският генерален щаб обяви трите маршрута, по които Турция незаконно взема от ИДИЛ петрол от Сирия и Ирак.

На ден Турция според руските военни преценки е печелила по три милиона долара от незаконна търговия на петрол. Вследствие обаче на руските военни удари тя е намалила печалбата си до 1,5 милиона долара, предаде БНР.

Oще по темата
Лично заместник- министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов съобщи пред  журналисти и кореспонденти от руски и западните медии и в присъствието на чуждестранните военни аташета, акредитирани в Москва, че руските военно-космически сили са засекли три маршрута, по които Турция изнася краден петрол от Сирия, който ѝ го продава ИДИЛ.

Според данните, с които разполагаме, в този престъпен бизнес е въвлечено висшето политическо ръководство на Турция - президентът Ердоган и семейството му. Русия неведнъж е говорила за опасността от заиграването с терористите, това е все едно да се налива масло в огъня. Пожарът от една страна може да се прехвърли в други държави от региона на Близкия изток, отсече той.   

Началникът на главното оперативно управление на ГЩ на въоръжените сили на ген. Сергей Рудцкой съобщи, че руската военна спътникова и разузнавателна информация е регистрирала само в един ден преминаването на 240 бензиновози от сирийска страна към Турция.

По изчисления на руското военно министерство на ден Турция печели по 3 млн. долара от петрола, които купува от ИДИЛ и вследствие на ударите от руската авиация по тези своеобразни коридори за пренос на петрол от Сирия, Анкара е започнала да губи по един и половина милиона долара, с което печалбата и е намалена на половина.

Рудцкой обясни, че третият маршрут на транспортиране на незаконен петрол в Турция започва от районите, където се добива - в североизточна Сирия и северозападен Ирак.

Руското висше военно командване използва случая да призове САЩ и водената от тях коалиция да не гледат безучастно на този незаконен трафик на петрол от Ислямска държава към Турция и да ги унищожават и те на свой ред.  

Руското командване е убедено, че свалянето на военния ѝ самолет СУ-24 в Сирия от турските ВВС миналата седмица е било, за да се осигури сигурността по транспортирането на незаконния петрол от страна на Анкара по т.нар. "западен път“ на прехвърляне в турските пристанища, намиращи се в югоизточните и райони, където той се продава директно на трети страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

199

ognyanz

преди 8 години

До Кик: Ако някой иска да открие държава, в която има негативно отношение към Великобритания, трябва да отиде в Ирландия. Ако търси държава с негативно отношение към САЩ, може да отиде в Мексико (и не само там). Подобно е и отношението ни към Русия - голяма славянска държава, наш освоботител от турско робство, а заедно с това глобална сила с имперски амбиции (каквато е била Англия и каквато сега е САЩ). От това идва и двойственото отношение. И от продажността на нашите политици също.

198

НФБ

преди 8 години

До КикНа всички ни е ясно за двойните стандарти на САЩ. ..целта е ся се смачка Русия и Европа. .с един куршум два заека..

197

Анонимен

преди 8 години

По коментарите както винаги има "за" има и "против" , но защо една държава като Турция ще прибегне до такава решителна крачка да сваля руски самолет ? Знаем много добре /от медиите/ какви са отношенията между двете страни. Какво в същност се спотайва. Дали Русия да защити своята позиция или пък САЩ - Пентагона не търси да запази поредната си изгодна сделка. Истината гарантирано ще излезе на бял свят, но не и сега.

fallback