Снимка: архив Reuters
fallback

"Ислямска държава" предупреди в ново видео, че страните, които участват във въздушната операция в Сирия и Ирак, ще ги сполети съдбата на Франция. Терористичната групировка отправи специална заплаха за нападение срещу Вашингтон, предаде Ройтерс.

Ние казваме на страните, които участват в кръстоносния поход, че както ударихме Франция в сърцето й в Париж, ще ударим и тях и се кълнем, че ще ударим и Америка в центъра й във Вашингтон. "Ние ще завладеем Рим", заканва се мъж, идентифициран в субтитрите като Ал Гариб Алжиреца.

Засега не може да се потвърди автентичността на записа, за който се твърди, че е направен от бойци на Ислямска държава в Салах ад дин, на север от Багдад.

Ал Гариб Алжиреца предупреждава Европа, че ще последват още атаки. "Заявявам на европейските страни, че ние идваме, идваме с взривни устройства и експлозиви, с колани с експлозиви и оръжия със заглушители и че вие няма да можете да ни спрете, защото днес ние сме по-силни отпреди."

Очевидно имайки предвид международните преговори за прекратяване на сирийския конфликт, друг мъж във видеото, наречен Ал Карар Иракчанина, казва на френския президент Франсоа Оланд: "Ние решихме да преговаряме с теб в окопите, а не по хотелите."
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 8 години

Аман се каза от пацефисти и комунисти.Имам чуството че сума народ блее и вика ела вълчо изяш ме.Аиде стегнете се малко не се дръжте като ***....и.Воиници не стели ходили.

28

Кристиян

преди 8 години

Всичко е продуцирано от Американците и Европейците. Не вярвайте на нищо което пише по вестниците и телевизиите. Всичко е направено за да се предизвика война, от която най-големите производители на оръжие и банкови услуги ще се облажат за сметка на милиони жертви. Ако сте войник не отивайте на война защото допринасяте за това ада да дойде на земята. Ако няма войници, които да отидат на война, няма да има война!

27

Анонимен

преди 8 години

Бе на тия джихади от Вашингтон ли им пишат речите и лозунгите? Се едно Обамата се заканва на некой, че ше го демократизизра - така звучат и тия от ИД.

fallback