Снимка: БТА
fallback

Разшифроването на черните кутии на катастрофиралия на Синайския полуостров руски самолет може би ще се извърши в Египет, въпросът още не е решен. Това каза днес ръководителят на агенцията за гражданска авиация на Русия Александър Нерадко, цитиран от БТА, която се позова на ТАСС.

Oще по темата
1 ное 2015 08:34
95
Той допълни, че обикновено при такива случаи в разчитането на данните участват експерти от двете страни.

Записващите устройства са леко повредени, но не са били подложени на термично въздействие, съобщи руският министър на транспорта Максим Соколов.

Той отбеляза, че неотдавна Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) е проверила системата, организацията на управлението и безопасността на полетите в Русия и е дала добра оценка.
Но ние, разбира се, ще направим съответните изводи, след като получим резултати от разследването на причините за катастрофата на самолета на "Когалимавиа", подчерта министърът в интервю за руската телевизия Росия 24.

Тази сутрин руските министри на извънредните ситуации и на транспорта и шефът на агенцията за въздушен транспорт, които от вчера са в Кайро, заминаха за мястото на катастрофата.

Там вече се намират повече от 80 руски специалисти с техника и оборудване, необходимо за работа на места, където е имало самолетна катастрофа.

Еърбъсът на руската компания "Когалимавиа", изпълняващ полет от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, се разби вчера около половин час след излитане от египетския курорт, на стотина метра южно от административния център на провинция Северен Синай, град Ел Ариш, недалеч от населеното място Ел Хасна. В самолета имаше 117 пътници и седем души екипаж. Няма оцелели. Днес в Русия е ден на траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

еърбъз

преди 8 години

До АнонименПредполагам,че като франкофоб,се возиш в коФчег от друга националност - вероятно немски. 25 годишно БМВ-енце или Ауди - нце може би.Големи спецове по френско се извъдихте...Не е хубаво,щом не е като моето,нали.

30

бай миле

преди 8 години

Целия свят тръпне какво ще има в черните кутии,тоест ще извадели тежкото въоръжение Русия

29

Анонимен

преди 8 години

Ако беше наш самолет на мястото на инцидента щеше да всякакви експерти но не и български.

fallback