Дали пък тук Бойко Борисов не пита Хилари Клинтън в какво настроение е ? Снимка: архив Reuters

Докато на родна земя предизборната кампания за кметските избори върви с пълна/празна пара, отвъд океана тепърва започва истинската битка за това кой ще обитава Белия дом през следващите 4 години.

Доналд Тръмп, отявлен републиканец, привлича вниманието към себе си по всякакъв начин. Дали с косата си, която вече си има собствена Facebook страница, следяща движенията на всеки косъм, дали с изказванията си, които понякога са почти нереални, дори скандални.

Затова демократите трябваше да отвърнат. Хилари Клинтън, бившият Държавен секретар на САЩ и кандидат на демократите, внесе една по-забавна нотка в кампанията си.

Цяла серия клипове, озаглавени "Бързи въпроси" запознават избирателите ѝ с непознати аспекти от живота на бившата първа дама. Включително как се е чувствала, когато дъщеря ѝ Челси се е преместила да живее в общежитие в колежа.

Оказва се, че и българският министър-председател Бойко Борисов също попада в един от спомените на Хилари Клинтън. В тази серия тя разказва забавна история за някой от световните лидери, с които се е срещала.

Хилари, в ролята си на държавен секретар, пристига в България за среща на върха. А когато Бойко Борисов я вижда леко се смущава. От... прическата ѝ.

Е, явно градските легенди не са изключение дори за политиците. Слуховете твърдели, че щом косата на Хилари е прибрана, това е сигурен знак, е тя е в лошо настроение. И Борисов приел това за сигурен индикатор.

И тази случка влиза с шеговит тон в кандидат-президентската кампания на Хилари.

"Някога налагало ли ви се е да обяснявате че просто косата ви не изглежда добре днес?", пита тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase