Снимка: bgonair.bg

Шведската полиция ще предприеме превантивни мерки за защита на бежанците, след като бяха извършени три палежа на центрове за пребиваване в рамките на седмица. Междувременно германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че държавите от Персийския залив  трябва да станат съпричастни към съдбата на милионите бежанци, укриващи се от войните в Близкия Изток.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че солидарността не трябва да се ограничава само в Европа. По думите му държавите от Близкия Изток също носят голяма отговорност за преодоляването на кризата с бежанците.

Шведската полиция предприема превантивни мерки за защита на бежанците след последните нападения над центрове за прием на мигранти. През миналия уикенд в кралството беше счупен рекордът по прием на бежанци.

По-рано премиерът на страната Стефан Льовен каза, че общият брой на новодошлите в Швеция, с население от 9.5 милиона души, може да достигне 150 000 души. Това е най-високият показател в Европа на глава от населението.

През последните дни напрежението сред хилядите мигранти рязко се покачи, след като бяха въведени нови мерки за контрол. Унгария затвори границата си с Хърватия заради ограничаване на потока от мигранти. Словения пък заяви, че не може да приема неограничен брой бежанци. Властите в страната обявиха, че ще приемат през границите си по 2 500 души дневно.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase