Снимка: Reuters

Началникът на тайландската полиция съобщи, че най-малко 10 души са заподозрени за атентата в Банкок, при който загинаха 20 души. Той уточни, че повече от половината от тях са чужденци, предаде Ройтерс.

Още по темата

Преди това полицията каза, че най-малко трима души, включително един чужденец, са замесени в нападението срещу прочутия хиндуистки храм.

"Става дума за голяма мрежа. В подготовката са участвали много хора", каза полицейският шеф Сомьот Пумпанмуан пред журналисти. "Едни от тях са наблюдавали улиците, други са приготвили бомбата и накрая онези, които са я заложили и са знаели как да се измъкнат", добави той. "Трябва да са били най-малко 10 души."

По думите му престъпниците са подготвяли атаката поне един месец.

По-рано днес Тайланд поиска помощ от Интерпол за издирването на извършителите на атентата. В искането не е спомената изрично никоя държава или регион, откъдето може да е заподозреният, заснет от камери за видеонаблюдение с жълта тениска и с раница на гърба.

Проверка на тайландските власти не е установила той да е напуснал страната.

До момента никой не е поел отговорност за атентата - най-смъртоносния в историята на Тайланд.

Храмът Ераван, край който бе извършено бомбеното нападение, междувременно отвори отново за посетители. Много от тях оставят съболезнователни послания, цветя и свещи на мястото на атаката, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase