Разпространеният в Тайланд фоторобот. Снимка: БТА

Тайландската полиция издаде заповед за арест на лице, което описа като чужденец, във връзка с атентата в Банкок, отнел живота на 20 души, много от тях - чужди граждани, предаде Ройтерс. Заповедта е одобрена от съда, каза полицейски говорител.

В нея се посочва, че полицията издирва чужденец с неустановена самоличност, отговарящ на изображението от фоторобота, разпространено по-рано днес. Мъжът може да е от смесен произход, уточни в телевизионно интервю говорителят.

Още по темата

Разпространеният фоторобот е на основния заподозрян за атентата в Банкок, заснет в понеделник от охранителни камери да оставя чанта насред множеството пред местен храм минути преди експлозията, предаде Франс прес.

Неразпознатият досега мъж е сравнително млад, с буйна черна коса, носи черни очила.

Полицията съобщи, че са заподозрени още двама души, заснети от телевизия Си Си Ти Ви близо до мястото на атентата. С това активно издирваните от органите на реда заподозрени стават трима, отбелязва Ройтерс.

Междувременно стана известно, че гражданин на Франция е задържан на банкокското летище Суваннабхун по подозрение в съучастие в терористичния акт от 17 август. Това е съобщил телевизионният канал Тай Пи Би Ес, цитиран от ТАСС.

Според телевизионното съобщение мъжът бил задържан от туристическата полиция, след като не успял да се качи на редовен полет за Лондон, тъй като паспортът му се оказал повреден от влага. Външността му много напомняла на външността на предполагаемия извършител на атентата. Освен това на двете му ръце имало превръзки, което също съвпадало с ориентировъчните белези.

Мъжът бил задържан временно до изясняване на всички обстоятелства. Разпитва го специална следствена група, създадена за разследване на взрива в Банкок, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase