Снимка: архив Булфото
fallback

Най-големият държавен резервен фонд на Оман започна законови действия срещу българското правителство заради колапса на Корпоративна търговска банка. Това съобщи Reuters, цитирана от „Фокус”.

Oще по темата
Световната агенция се позовава на анонимен източник от Фонда, който твърди, че Фондът е завел арбитражен иск в европейски съд. „Нашето искане е да получим счетоводната стойност на инвестициите си“, обяснил източникът.

Българското финансово министерство не е коментирало информацията

Оманският общ държавен резервен фонд притежаваше 30% от акциите на четвъртата по големина финансова институция в България, която бе затворена от централната банка.

Новините от фонда идват малко след като временната комисия за разследване на парите от КТБ излезе с доклад, от който става ясно, че банката е била управлявана като пирамида, а това му е било позволено от слабия надзор на БНБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 8 години

сега всички мухльовци, дето скачахме против орешака, който беше негодник, и накрая се смени с друг негодник и окрадоха банката и сега я крадат, сега всички ние ще плащаме з атая банка

30

Инвеститор

преди 8 години

Кой е открадна парите ни? Кой е виновен? Кой е бил наказан?Кой ще ни верне парите ни? Никой, никой! Нали, това е добър пример за всички банкери! Утре може да чака за повторение на ситуацията на всяка банка. Напред, мутрите! Не се страхува от нищо! Никой няма да ви накаже!

29

men

преди 8 години

спокойно тиквонъс арапски, дюнерите и планината броукбек ще спасят положението с ново заемче от 16 милиарда. за награда ще получат посрещане по джапанки и секс със мъжка камила.

fallback