Снимка: БНР
fallback

Еврогрупата поръча на Европейската комисия и Европейската централна банка да анализират програмата за финансова помощ на Гърция. Това съобщи европейски източник, информира БНР.

Според източника тази програма може да бъде приета само след като  Гърция представи "подробен план за структурни реформи". 

Oще по темата
Анализът започна след като Гърция изпрати официално писмо на Европейския механизъм за стабилност, с което поиска нова тригодишна спасителна програма. При откриването на сесията на Европейския парламент в Страсбург, гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че ще представи конкретни предложения на кредиторите до края на утрешния ден.

От своя страна Европейската централна банка обяви, че няма да променя тавана на финансирането за Гърция, който е 89 милиарда евро.

Гърция ще удължи банковата ваканция, стана ясно по-рано днес. Банките  остават затворени, а банковите преводи в чужбина са забранени. Тегленето на пари от банкоматите е ограничено на 60 евро дневно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 40Ушанки, обяснете как Гърция го начукала на ЕССив ***, прочети следващата новина и имаш шанс да станеш легиран , пак ***, но легиран. Лагард настоява за преструктуриране на гръцкия дълг... МВФ ВЕЧЕ настоява за преструктуриране на гълга, така, че Гърция да може да го обслужва. Ето така Гърция го начука на ЕС - и на нас вкл. Сив ***!

39

Б

преди 8 години

Който каже че БРИКС ще вземе Гърция нещо се е объркал, руския фин.мин каза НЕ а Китай загуби 3,4 трилиона долара последния месец

38

Анонимен

преди 8 години

Много "рософили" много нещо.... много болни мозъци.

fallback