Снимка БТА
fallback

Италия счупи рекорда за най-дълга пица в света с пица "Маргерита" от километър и половина, предложена на гостите на Световното изложение в Милано, една от темите на което е храната, предаде Франс прес.

Съдията от рекордите на Гинес Лоренцо Велтри потвърди първенството на Италия с пицата с дължина 1595 м и 45 см, за която са били необходими 1500 кг домати, тон и половина моцарела, внушително количество зехтин и печене в пет различни фурни.

Прочутата пица с пресен босилек, създадена през юни 1889 г. в Неапол от главния готвач на "Пицерия Бранди" Рафаеле Еспозито в чест на посещение на кралица Маргарита Савойска, беше сервирана на около 30 000 посетители на Експото на 800 маси.

Предишния рекорд държеше Испания, но вчера той й бе отнет от 80 майстори на пици от цяла Италия. Триста метра от пицата рекордьорка бяха предоставени на Хранителната банка в Милано.

Любителите на изключително популярното кулинарно произведение се надяват този рекорд да подкрепи кандидатурата на пицата за включване в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Над 300 000 души са подписали вече петиция в подкрепа на това. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

Дългоухото Хорхе-аржентинския фашист с двойно гражданство и сатана ns титла пак се изказва в преносноия смисъл и се подмазва на еврейските ционистични юда-***.Всъщност Втората световна война бе дело на еврейския фашизъм(ционисам) под ръководството на Интернационала и праотците на сегашните диярии Bildenberg Group.

4

Наблюдател

преди 8 години

е ква е тази фурна, с какво я донесоха до масата ?

3

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 2А какъв е смисъла в това да скочиш най-високо или най-далече... Да тичаш най-бързо, с или без препятствия? Да вкараш повече кошове или голове.... и т.н.Мисля си, че както във всички спортове, така и при тези рекорди не трябва да се доказваш на някой друг освен на себе си.Освен това, рекордите в книгата на 90% са повече куриози и интересни факти, а това е весело и забавно за повечето хора които не са си завряли главата в ГЗ.

fallback