fallback

Общ преглед

Парадът в чест на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война започна на Червения площад в Москва.

Военнослужещи от ротата на почетния караул внесоха на площада руския флаг и Знамето на победата, на фона на песента "Свещена война", изпълнявана от военния оркестър на Московския гарнизон.

През пролетта на 1945 г. победният флаг на 150-а Идрицка дивизия е издигнат над Райхстага. Оттогава той е Знаме на победата и се предава от поколение на поколение, посочва ТАСС.

На централната трибуна са президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия Владимир Путин, ветерани от войната, чуждестранни гости.

Парадът приема министърът на отбраната Сергей Шойгу. Командир на парада е командирът на сухопътните войски Олег Салюков.

Парадът започна с минута мълчание за загиналите във Великата отечествена война.

Владимир Путин изказа благодарност на Великобритания, Франция и Съединените щати за приноса им в победата на нацистка Германия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

До Шопа

преди 8 години

България участва с 450 000 войска в трети украински фронт. само половината бяхме пратили при Сталинград,И какво - и тях да ги сполетеше съдбата на 6-та армия на Паулус ? 200 000 български живота - твоят дядо е трябвало да бъде там, сещай се защо.

118

Анонимен

преди 8 години

Парадът днес показа, че не всичко е пари - нещо което *** няма как да разберат.

117

Анонимен

преди 8 години

До Герои РОА - КоловратНикой достоен белогвардеец не е участвал на страната на Хитлер, в емиграция или не руснаците си обичат страната, за разлика от нашите политици-*** на чужди интереси

fallback