Снимка: архив, Reuters
fallback

Чудото се случи! Както всяка година на Велика събота от небето в ръцете на Йерусалимския патриарх падна Благодатният огън.

Това стана в храма “Възкресение Христово” в Йерусалим.

На Велика събота, вече над 2000 години, хиляди вярващи от цял свят пристигат в Йерусалим, за да станат свидетели на чудото. Благодатен или още Свещен огън е огънят, който се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в храма "Възкресение Христово", построен точно върху Божия гроб в Йерусалим.

Православните християни твърдят, че това запалване става по свръхестествен начин. Този огън в първите минути след запалването има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.

Българска църковно-държавна делегация присъства на богослужението в храма "Възкресение Христово" в Йерусалим. Благодатният огън ще бъде донесен в България по-късно днес с два специални огнеупорни фенера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

човек

преди 9 години

До Православен християнинВоистина воскресе!Без Господ не бихме могли дори да дишаме.Той е ЖИВОТ!А умираме,откакто в нас е влязъл лукавият.който е СМЪРТТА(след падението на Адам).Исус Христос се пожертва за да победи смъртта и да ни извади от омагьосания кръг на лукавия:Раждане-смърт,раждане-смърт и т.н. до безкрай...Но Исус не спасява насила.Затова, само който повярва в Исус,ще се спаси!Но повечето хора са тълпа неблагодарници или слепци.Тъжно!

82

човек

преди 9 години

До християнствоГоворещата змия и досега управлява ума и мислите ти,драги (а).Но щом си от хората с "широко затворени очи"скоро няма да разбереш това...

81

човек

преди 9 години

До християнствоАко Господ беше "еврейско зомби",щяха ли толкова евреи да го ненавиждат и да преследват вярващите векове наред?!А Благодатният огън слиза в храма на гроба Господен всяка година,откакто той е построен - векове!И още:ако Христос е "зомби",както го нарекохте,защо лукавия така силно го ненавижда - защо е върл антихрист,а не антибудист,или антикришнаист например?

fallback