83

човек

преди 9 години

До Православен християнинВоистина воскресе!Без Господ не бихме могли дори да дишаме.Той е ЖИВОТ!А умираме,откакто в нас е влязъл лукавият.който е СМЪРТТА(след падението на Адам).Исус Христос се пожертва за да победи смъртта и да ни извади от омагьосания кръг на лукавия:Раждане-смърт,раждане-смърт и т.н. до безкрай...Но Исус не спасява насила.Затова, само който повярва в Исус,ще се спаси!Но повечето хора са тълпа неблагодарници или слепци.Тъжно!

82

човек

преди 9 години

До християнствоГоворещата змия и досега управлява ума и мислите ти,драги (а).Но щом си от хората с "широко затворени очи"скоро няма да разбереш това...

81

човек

преди 9 години

До християнствоАко Господ беше "еврейско зомби",щяха ли толкова евреи да го ненавиждат и да преследват вярващите векове наред?!А Благодатният огън слиза в храма на гроба Господен всяка година,откакто той е построен - векове!И още:ако Христос е "зомби",както го нарекохте,защо лукавия така силно го ненавижда - защо е върл антихрист,а не антибудист,или антикришнаист например?

80

Shark

преди 9 години

До християнство. Разбира се че звучи неразумно ..... за хора които нямат мисъл и приемат нещата буквално точно така звучи. Лошото е, че болшинството хора са точно такива, затова и църквата е била такава в продължение на векове, използвала е невежеството, а по-будните, които са разбирали какво всъщност означават писанията в Библията, са били горени на клада. Библията не е книга за прости хора, така че ако обичате не тълкувайте неща, които не разбирате.

79

Анонимен

преди 9 години

Христос воскресе! И Бог да пази България! Не съм християнин, а мюсюлманин и ви пожелавам весел празник. Но като чета коментарите на някои братя християни, още по-добре разбирам Христос и неговата саможертва.

78

ognyanz

преди 9 години

До 86: Ние също сме чели библията, и знаем, че евреите също са предавали на смърт тези, които не вярват в техния бог. Да, християнската църква (най-вече католическа) е вършила много насилия и екзекуции, но и евреите не са безгрешни. В стария завет е пълно с такива истории.

77

наивник

преди 9 години

Странно как така откакто има телевизия и самолетен транспорт този огън започна да се спуска точно в прайм тайма за предаванията. Ама аз нали съм си наивен, защо да не вярва. Във физиката има едно правило: Когато часовникът бие 13 пъти грешен не е само последният удар а всичките

76

Анонимен

преди 9 години

До муспиЕвреите дадоха на света монотеизма - Бог е Един. Християните въведоха ред езически обичаи, отмениха забраната за свинското и др. подобни и казаха че и един евреин - Исус от Назарет бил Бог. Точно за това едно поколение сред тяхното идване на власт започна мрачното средновековие, изгарянията на кладите а и атеизма

75

Православен християн

преди 9 години

Христос воскресе!Честит празник на всички православни християни! На тези, които не са предали вярата си и са останали верни на Църквата Христова. На останалите - пожелавам им да се просветят и да повярват, за да се спасят за вечен живот.

74

Анонимен

преди 9 години

Това е някакво вещество или смес което се възпламенява при ниска температура. Как го правят?

73

муспи

преди 9 години

До всички атеисти: Това за което бленувате е направено от евреите перфектно! Срещу какво тогава роптаете? Защо се чувствате засегнати, измамени и от кого?! - От хората на разума (гешефта) и на личната изгода (ятагана).

72

християнство

преди 9 години

Вярата, че космично еврейско зомби, което е и собствения си баща, може да ти дари вечен живот, ако символично ядеш плътта му и телепатично му казваш, че го приемаш за свой господар, за да може да премахне зла сила от душата ти, която (сила) се е появила в човечеството заради създадена от ребро жена, убедена от говореща змия да яде от магическо дърво... да, звучи разумно.

71

Анонимен

преди 9 години

Християнството е голяма работа, истинска. Неслучайно евреите не са могли да го спрат въпреки цялото си старание.

70

Аз

преди 9 години

Аз имам един въпрос към всички, които не вярват в Благодатния огън. Не можело да е измолен и изпратен от Господ. Въпрос: Кое е по-голямо, да се създаде Вселената или да се запали Благодатният огън? И научни обяснения за първото, тъй като без такива, може да кажете, че и това е "номер", по вашия изказ.

69

вили

преди 9 години

Иска ми се да го прескоча.

68

Анонимен

преди 9 години

Bog da pazi Balgaria i izstradalia mi narod!

67

Анонимен

преди 9 години

Edin den, kogato e mnogo kusno shte razberete istinata!

66

DDR

преди 9 години

Много са ми интересни така наречените атеисти във форума - юрнали са се с комсомолски плам да доказват недоказуемото. Смешното е, че когато ножа опре до кокъла тичат в цурквата и се молят на всичко богове.В общи линий нямат работа да пишат под статията - който вярва - вярва, който не - не, важното е да не се създават конфликти и всеки да има своят душевен мир.

65

ETNA

преди 9 години

Вместо това Огънят лумнал извън храма, точно пред православния патриарх. Предизвиканите сред миряните вълнения разгневили турските власти и те постановили пасхалната церемония винаги да се води от православния патриарх, а арменският архиерей да го следва и никога да не взема пряко участие в получаването на огъня.

64

ETNA

преди 9 години

Единственият случай, за който се твърди,[2] че Огънят е слязъл извън пределите на храма, бил през 1579 г. Представители на арменската църква подкупили местната градска управа да получат изключителното право да получат огъня и да честват Пасха в храма. Патриарх Софроний и православните поклонници не били допуснати нито в параклиса над Божия гроб, нито въобще в храма, а били изгонени да се молят на входа. Въпреки че арменският патриарх прекарал целия ден в молитви, чудото не се случило.