Снимка: Архив Reuters
fallback

Полицай в Медисън, щата Уисконсин, уби 19-годишен чернокож, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Шефът на полицията Майк Ковал съобщи, че по първоначални данни от разследването чернокожият не е бил въоръжен.

Полицаят се отзовал на сигнал, че чернокожият младеж нарушава пътното движение като скача пред колите. При появата на полицая чернокожият отишъл в апартамент, откъдето се чул шум като от сбиване.

Полицаят разбил вратата, чернокожият го нападнал и полицаят го прострелял с един куршум. Той незабавно се опитал да окаже първа помощ на младежа, който издъхнал от раната си в болница.

Няколко десетки местни жители протестираха на мястото на драмата, скандирайки "Животът на чернокожите има значение", лозунгът на протестиращите срещу полицейското насилие над чернокожи в САЩ.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 9 години

Браво на полицая!

30

Атакист

преди 9 години

Тази статия дава най-ясният отговор защо не трябва да се либерализира носенето на огнестрелно оръжие.Защото всеки път когато се качи адреналина на човек,мозъка му изключва в критичният момент,и ако носи оръжие го използва.После след изстрела може да се чуди как е станало и къде му и бил акъла,но няма какво да се чуди.Това е реакция на нервната система която мозъка не може да контролира в критичния момент,подобно на кихането.И заради това отива доживотен,а човека е убит.Демокрацията е късоумна.

29

читател

преди 9 години

Полицаят би постъпил по същия начин, независимо от цвета на преследвания.Друг е въпросът, не по-голямата част от престъпниците в САЩ са цветнокожи.Има доста статистика по въпроса, нека почетат някои защитници на цветнокожите.Беше време, когато и у нас официанло имаше подобна статистика, за всяко извършено престъпление, да се знае произхода на извършителя.Сега всички сме български граждани.

fallback