Янис Варуфакис. Снимка: Reuters
fallback

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис изрази увереност, че страната му ще постигне споразумение с Еврогрупата до два дни, предадоха световните агенции.

"Нямам никакво съмнение, че през следващите 48 часа Европа ще успее да (излезе с предложение), за да започнем истинската работа и да договорим нов (спасителен план)" за Гърция, каза Варуфакис след края на заседанието на финансовите министри на държавите от еврозоната в Брюксел. Той прояви оптимизъм, че "Европа ще направи обичайния си номер: ще извади добро споразумение... от ситуация, която изглежда патова".

Oще по темата

В същото време гръцкият министър на финансите отбеляза, че ултиматумът, даден от Еврогрупата на страната му - да реши до пет дни дали иска продължаване на сегашната стабилизационна програма, за нея не е от полза. Гърция няма да приеме строгите мерки за икономии, включени в настоящия план, потвърди той.

Утре в Брюксел ще се състои среща на министрите на финансите на всички страни от Европейския съюз. Очаква се Гърция да бъде в центъра и на техните разговори, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ellin

преди 9 години

До БългаринТи ли българино ще ни научиш как се работи? да знам какво лежане и тръшкане, че съм най-бедния в европа но пък най-добрия послушко ме чака....

10

ceco krastavia

преди 9 години

Spored men garcia otiva kam grajdanska voina sled mesec dva 99 procenta

9

:-)

преди 9 години

Уважаеми Х,На пръв поглед нещата изглеждат, както ги описваш. Но нека не забравяме, че в случая не става дума за заем между две физически лица, а за държавни кредити. За това мисля, че аналогията не е много точна. Държавни кредити се дават винаги целево, определена сума за определен резултат, постигнат по точно определен план и с точно определени изпълнители. Нека да помислим и с каква част от тези кредити са извършвани плащания на компании-изпълнители от страните кредиторки.

fallback