Снимка: архив Reuters
fallback

Украинският президент Петро Порошенко обеща днес Киев да си върне контрола над източните райони, където въоръжените сблъсъци със сепаратистите се засилиха в края на седмицата.

Пред множество от няколко хиляди души, събрало се в центъра на столицата, Порошенко се зарече да не отстъпи нито сантиметър украинска земя на проруските сепаратисти, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Президентът говори на митинг в памет на жертвите на поразения на 13 декември от снаряд пътнически автобус при град Волноваха, южно от Донецк.

При инцидента загинаха 13 пътници и 16 бяха ранени. Киев обвини за стрелбата сепаратистите от Донецк, които обаче отрекоха да имат нещо общо със случилото си и го определиха като провокация на властите в Киев.

Днешното шествие започна от парка "Тарас Шевченко". В него взеха участие повече от две хиляди души с украински знамена и значки с надпис на украински и на френски "Аз съм Волноваха".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

225

681

преди 9 години

Тати каза, че ще ми купи колело ....ама друг път!

224

Утрешни новости

преди 9 години

Започнала е контраофанзива на Опълченците от Луганск до Мариупол, затова Укрите реват за помощ от Европа. На 20 януари, Десните ще организират нов Майдан, този път срещу Порошенко. Семействата на депутатите тапускат Украйна, тъй като армията е подчинена на Порошенко, а Полицията и Десен сектор - на Яценюк. Щатите не ка доволни от Порошенко, много мек бил. Възможни са кървави схватки между привържениците на Порошенко и Яценюк. Каква ще е истината - утре ще видим.

223

Анонимен

преди 9 години

До ТОДОР ХРИСТОВ Да, това с буркана с мед е супер смешно. Но след такъв инциден едва ли ще ми стане жал, когато украинците сринат някой квартал с такива добродушни "медари".

fallback