Снимка: архив Reuters
fallback

Крим отпразнува първата си Нова година като част от Русия. Стотици се събраха в центъра на пристанищния град Севастопол, за да гледат празничното обръщение на руския държавен глава Владимир Путин броени минути преди настъпването на 2015 година, съобщи телевизия Bulgaria On Air.

Oще по темата

Облечени в празнично облекло, жителите на полуостров Крим се събраха, за да посрещнат Нова година като част от Руската федерация. „Благодаря на Бога, ние сме руснаци“, „Ще изтърпим всичко“, скандираха мнозина.

"Ние дойдохме на площада, за да празнуваме Нова година заедно и да видим обръщението на Путин. Искахме да видим президента. Искаме да се чувстваме единни, дойдохме да празнуваме Нова година", заяви Наталия, жител на Крим.

Полуостров Крим се присъедини към Русия през месец март. Популярността на руския държавен глава Владимир Путин нарасна благодарение на неговата твърда позиция по отношение на кризата в Украйна, но задълбочаващата се икономическа криза заплашва да подкопае стабилността и просперитета, на които отчасти рейтингът му се основава.

Още новини четете на www.bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 9 години

Тук става дума за това, че Путин променя баланса на силите под някакви глупави оправдания, че Крим се прибирал вкъщи. Реално не НАТО се приближава към Русия, а Русия си изнесе базите на 500 км напред в Крим. И то точно под носа на слабите страни от НАТО - България и Румъния. Така че да не се прави на ухапан и тролчетата му да не хвърлят прах в очите на хората. Все още не са се свършили хората с акъл.

42

Анонимен

преди 9 години

Редът след 1945г. не е установен само от САЩ.СССР е подписвал всички договори за териториалната подялба!1991г. подписва договор с Украйна при който Украйна се отказва от ядрено оръжие в замяна на опазване на териториалната им цялост от Русия!Путин заграби чужда територия и докато не я върне руснаците ще затъват в блатото!Докато не го обесят на Червения площад!На Путин му дадоха ясно да разбере-не върне ли Крим-санкции до дупка!Да не се жали че Света не разбирал руската душа!

41

Анонимен

преди 9 години

"Русия наруши остановения ред и ще си плати затова" Опорните точки на поддръжниците на "Установения" от САЩ световен ред.Няма да й го простят това .Русия ще плати за Крим висока цена, но това се подкрепя от 70-80 % от руснаците. Ще изгладуват цената, но са единни.

fallback