Снимка: Архив Reuters

Украински сапьори минираха част от крайбрежните води в Азовско море с оглед да защитят бреговата линия от стоварване на морски десант. Това съобщи днес пред журналисти Леонид Матюхин, прессекретар на командването на силовата операция на Киев в Източна Украйна, предаде ТАСС.

По думите му, военни инженери са поставили покрай брега "десетки противодесантни мини", използвайки за целта плаващи транспортьори.

Делегати на сепаратистката Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна не участват в започналия днес в Луганск втори кръг от преговори между отцепниците от Луганската народна република (ЛНР), киевските силови структури и ОССЕ. Това съобщи официалната осведомителна агенция на ЛНР, като цитира Денис Пушилин - делегата на ДНР в контактната група за Украйна, информира ТАСС.

На днешната среща трябваше да бъде обсъден "пакет от военни въпроси", дискутирани по-рано в Минск от контактната група, заяви вчера Виталий Кисельов, представен от ТАСС като "заместник-командващ корпуса на Народното опълчение на ЛНР".

След края на срещата обаче участниците в нея отказаха да коментират резултатите й и да дават изявления за медиите.

Първият кръг от продължаващите днес преговори се състоя на 29 декември в Донецк. Министерството на отбраната на ДНР уточни тогава, че са били обсъдени три въпроса: продължаване на Минските преговори, спиране на огъня и изтегляне на тежката бойна техника от разделителната линия. Страните са разговаряли и за поредната размяна на пленници.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase