Братята Навални. Снимка: БТА
fallback

Русия препоръчва на Съединените щати и Европейския съюз да се занимаят с нарушенията на правата на човека в собствения си дом, преди да предявяват претенции по отношение на съдебното дело срещу братята Навални, заяви днес пълномощникът на руското външно министерство по въпросите на правата на човека, демокрацията и върховенството на закона Константин Долгов, цитиран от ТАСС.

Oще по темата
"Във връзка с изразяваното от някои представители на САЩ и ЕС "безпокойство" по повод осъждането на братята Навални, обвинени в присвояване, бих искал да препоръчам на Вашингтон и Брюксел да престанат да се опитват да оказват натиск върху руската съдебна система и да политизират чисто наказателни дела", каза Долгов.

"Освен това, преди да предявяват претенции към Русия, нашитe западни партньори би следвало да се занимаят със ставащото в техния дом. В това число с узаконените до неотдавна изтезания в тайни затвори на ЦРУ, пръснати из Европа, и продължаващото задържане без присъда на десетки пленници в Гуантанамо, а също така с безнаказаността за мними "блюстители на реда", които разстрелват напълно невинни граждани с различен цвят на кожата, и за убийците на осиновени руски деца", заяви той.

"Ако на Запад ни предлагат такива примери за върховенство на закона, явно са объркали адреса", каза Долгов.

Алексей Навални беше осъден на 3,5 години затвор условно, а брат му Олег - на същия срок лишаване от свобода, но ефективно, по обвинения в разхищаване на средства.

Държавният департамент на САЩ изрази вчера безпокойство от съдебното решение по делото срещу братята Навални, определяйки го като "тревожно развитие на събитията".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

184

bobi

преди 9 години

До Анонимен glupak ako j njma rusij sega celijt svjt 6te6e da e amerikanska kolonij

183

Анонимен

преди 9 години

До до 286Ако Сталин е избил 20 милиона руснаци(през гражданската също са загинали толкова и като включим великата отечествена)Излиза че ВСЕКИ ТРЕТИ ГРАЖДАНИН НА СССР Е БИЛ УБИТ!Това e абсурдно.....

182

нео

преди 9 години

Поздрaвявaм всички прозaпaдни триполови с песентa нa грaждaнинa/кaтa нa ЕС Кончитa Вюрст от последният й aлбум " Желaния": Шпекa влизa меко.Честитa Новa Годинa

fallback