Снимка: Reuters, архив
fallback

Решението за спиране на строителството на "Южен поток" е окончателно. Такова мнение изрази днес пред журналисти руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

Oще по темата

"Решението бе взето, според мен окончателно, и днес вече се занимаваме с проучване на строителството на тръбопровод по друг маршрут", отбеляза Новак след годишното послание на президента Владимир Путин.

По думите на министъра това ще бъде тръбопровод в Турция в съответствие с договореностите между двамата президенти.

Кремъл още не е получил официална реакция от Европейската комисия по повод отказа на Русия от проекта "Южен поток", съобщи междувременно Юрий Ушаков, помощник на Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

Анонимен

преди 9 години

всяка страна си гледа интересите, защо Путин трябва да е исключение?защото не знаем какво искаме ? като не знаем или се съмняваме- има ЕС, те ни казват, подсказват, и ни гледат сеира ! а истинате е , че цяла Европа ни се смее и смята за прости.

166

Анонимен

преди 9 години

До РеалноНяма да те разберът,човече.В момента у нас действа принципа на Вуте---Ще си изгоря къщата,за да изгори на съседа бараката....

165

Реално

преди 9 години

Неразбирам елементарните коментари отдолу-Путин такъв-Путин онакъв. Реално след спирането на Ю.П. какво стана-1 България стана още повече зависима от Турция 2Путин намери къде да си продава газта 3Турция става енергиен център не само на Балканите,а и в Европа 4Геополитическата и икономическата сила на Турция,се увеличи в НЯКОЛКО пъти.5България няма никакви икономически и геополитически лостове на меж.сцена.6.Станахме ненадежен партньор за големите играчи.7Получихме презрението на Австиря,Италия.

fallback