Джоузеф Байдън Снимка: Архив Reuters

Русия може да плати "още по-висока цена" заради неизпълнението на минските договорености за Украйна, заяви вчера вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън, цитиран от ТАСС. Той каза това в телефонен разговор с президента на Украйна Петро Порошенко.

"Вицепрезидентът отбеляза, че ако Русия продължи преднамерено да нарушава условията на Минското споразумение, ще плати още по-висока цена за това", съобщи Белият дом.

Страните са обсъдили "ситуацията в Източна Украйна, съставянето на ново правителство и ангажимента на страната за провеждане на реформи". Освен това, както се отбелязва в съобщението, Байдън "е призовал възможно най-бързо да бъде съставена коалиция, която да позволи на украинското правителствода продължи с реализирането на реформи и изпълнението на поетите ангажименти към украинския народ след парламентарните избори от 26 октомври".

Както съобщава пресслужбата на украинския президент, Порошенко и Байдън са отбелязали отстъплението от осъществяването на минските договорености, като според тях това води до още по-голяма ескалация.

В своя разговор двамата са обсъдили и предстоящата визита на американския вицепрезидент в Украйна на 21 ноември, допълва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase