Григорий Карасин Снимка: Архив Reuters
fallback

Руското външно министерство заяви днес, че парламентарните избори в Украйна предлагат шанс за постигане на мир в източните части на страната, съобщи Ройтерс, като се позовава на агенция РИА Новости.

Oще по темата
В същото време, отбелязва министерството, присъствието на голям брой "националисти" в парламента може да подкопае мирния процес.

Според частични резултати проевропейските партии печелят убедителна победа на състоялите се вчера в Украйна парламентарни избори.

"Партиите, подкрепящи мирно решение на вътрешноукраинската криза, спечелиха мнозинство. Това им дава нов шанс да се върнат към изпълнението на Минските договорености", постигнати между Киев, Москва и проруските сепаратисти в Източна Украйна, заяви руският заместник-външен министър Григорий Карасин пред РИА Новости.

"Фактът, че открито националистически и шовинистични сили спечелиха значителна подкрепа и ще бъдат представени в парламента, създава допълнителна заплаха, че отново ще прозвучат призиви за използване на сила, за кръвопролитие, а това е изключително опасно", добави Карасин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback