Общ преглед

Скандали и безредици на терена и по трибуните прекратиха евроквалификацията между Сърбия и Албания, която се игра на стадион „Партизан“ в Белград.

В 41-та минута на напеченото балканско дерби, при резултат 0:0, над терена се появи малък безпилотен самолет, който бе окичен със знамето на Албания. Това ядоса хилядите по трибуните, както и футболистите на Сърбия, които се опитаха по всякакъв начин да свалят знамето.

В крайна сметка защитникът Стефан Митрович успя да хване знамето и да го свали, а няколко футболисти на Албания скочиха към него в опит за саморазправа. Настана масово меле на терена и хаос по трибуните, което принуди съдията Мартин Аткинсън да прекрати веднага срещата.

Малко след това полицията в Белград е арестувала братът на премиера на Албания Еди Рама – Олси, по обвинения, че е дал началото на вълненията довели до прекратяването на квалификацията за Евро 2016, съобщава „Франс прес“.

По информация от Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Олси Рама от мястото си в официалната ложа на стадиона е управлявал безпилотен летателен апарат, който носел знамето на „Велика Албания” и прелеят над терена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар