Дмитрий Рогозин. Снимка: архив, Reuters

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин коментира в Туитър изявлението на българското външно министерство, което го обвини в неуважение към министъра на отбраната на България Велизар Шаламанов.

„НАТО е наистина безотпадъчно производство“, написа Рогозин.

Още по темата

Нашето външнополитическо ведомство излезе вчера с позиция по повод думи на руския вицепремиер за намеренията на България за отказ от руските изтребители, които да бъдат заменени с вече експлоатирани американски.

„Коментарът на вицепремиера на Руската федерация Дмитрий Рогозин относно намеренията на българското правителство да замени остарелите руски бойни самолети е напълно неприемлив“, се казва в изявлението на МВнР.

Преди това Дмитрий Рогозин публикува свой коментар в Туитър по повод намеренията на България да се откаже от руските изтребители и хеликоптери до 2020 г. и вместо тях да закупи американски изтребители, които вече са били в експлоатация.

Коментарът на Рогозин гласеше: „Някой си Шаламанов е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия“, с добавен линк към публикация в агенция ТАСС за решението на България да се откаже от руските бойни самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase