Меркел и украинският президент Порошенко. Снимка: Ройтерс
fallback

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че страните от НАТО искат политическо решение на украинската криза и са готови да го обсъдят с Русия, но предупреди, че може да се приемат нови санкции за увеличаване на натиска над москва, предаде Ройтерс.

"Готови сме също да прибавим тежест към политическите си искания с налагане на нови санкции. Посланието обаче е, че искаме политическо решение. Ние и особено украинският президент сме, разбира се, готови да обсъдим това с Русия", каза Меркел на срещата на върха на НАТО в Уелс.

Oще по темата
Въпросът за приемане на допълнителни санкции срещу Русия ще се обсъди днес на заседание на постоянните представители на страните от ЕС в Брюксел, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Меркел заяви, че в първия ден от срещата на върха на НАТО вчера не се е обсъждал въпросът за евентуална отмяна на Основополагащия акт НАТО-Русия. По думите й тази тема ще се разглежда в днешния втори ден от форума.

В предишни изявления Меркел се е обявявала против отмяната на документа от 1997 г.

Меркел отбеляза, че Западът трябва да действа решително към Русия, но в същото време да остави отворена врата за диалог с Москва.

Канцлерката на Германия се обяви против членство на Украйна в НАТО, но подчерта необходимостта от по-интензивно сътрудничество с Киев.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 9 години

ДО 64: ,ЦИОНИСТЧЕВ/АДАМ/ДАДАМ-1966/: ПИШЕШ ИНТЕРЕСНИ И ДОНЯКЪДЕ ЛОГИЧНИ НЕЩА.НО ХАЙДЕ КОГАТО ИМАШ ПОВЕЧЕЦ СВОБОДНО ВРЕМЕ ИЗГЛЕДАЙ ЕДНО ВИДЕО: ,,БОЛЬШАЯ ВОЙНА БЛИЖАЙШЕГО БУДУЩЕГО {ПОЗНАВАТЕЛЬНОЕ ТВ, ВАЛЕНТИН КАТАСОНОВ} И ПАК ЗАПОВЯДАЙ ДА ПРОДЪЛЖИМ ДИСКУСИЯТА КАТО МИ ПОСОЧИШ КОЕ ОТ ДИСКУТИРАНОТО ТАМ СПОРЕД ТЕБ НЕ Е ВЯРНО И НЯМА КАК ДА СТАНЕ!

42

Анонимен

преди 9 години

Между другото бъдете сигурни че Русия ще излезе от това положение по силна и по могъща от всякога--------------------Tи трябва да си полудял, за га говориш такива глупости. Като не си дояждат системно и им избият 10-15 000 човека, много силни ще станат. Досега не е имало война, от която Русия е излизала по-силна, и тази само ще и пусне кръв без никаква възвращаемост. Не виждаш ли, че нарочно ги оставят да се заиграят и да нагазят по-дълбоко.

41

Анонимен

преди 9 години

От тези санкции в Русия ще задейства спомена за блокадата на Ленинград и след като бай руснак стигне до положението, че няма какво да губи ще.....Абе има си пример и той е Втората световна война. Да му мислят тези, които има какво да губят.

fallback