Снимка: Reuters
fallback

Първият британец, заразен с ебола, пристигна във Великобритания от Сиера Леоне, съобщи ИТАР-ТАСС. Военно-транспортният самолет С-17, с който бе превозен пациентът, се приземи на базата на кралските ВВС "Нортхолт" в Западен Лондон.

Възможно най-скоро британецът, чието име не се съобщава, ще бъде настанен в Кралската свободна болница в северната част на града. Това е единственото медицинско заведение в страната, което има необходимото ниво на изолация за лечение на остри инфекциозни заболявания като вируса ебола, уточнява ИТАР-ТАСС.

Британският гражданин е живеел постоянно в Сиера Леоне. Към момента на излитането от африканската страна състоянието му е било "задоволително", съобщи здравното министерство.

Междувременно бе потвърдено наличието на болестта в Конго. Два смъртни случая, свързани с вируса ебола, са регистрирани в държавата, заяви днес министърът на здравеопазването Феликс Кабанге Нумби, цитиран от Асошиейтед прес.

Местните власти обаче са уверени, че тези случаи не са свързани с епидемията в Западна Африка, която причини смъртта на над 1400 души.

"Пробите дадоха положителен резултат. Потвърдено е наличие на вируса ебола в ДР Конго", заяви министърът по повод взетите проби от болни от хеморагична треска, която е взела 13 жертви в Екваториална провинция от 11 август. Двама от осемте тествани пациенти са дали положителна проба за ебола. Болни са 11 души, които са изолирани, като са проследени 80 контакта.

В ДР Конго епидемия от ебола избухва за седми път, след като болестта бе открита за първи път през 1976 година. "Опитът, придобит при шестте предишни епидемии от ебола, ще допринесе да ограничим болестта", отбеляза Кабанге Нумби.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ivan

преди 9 години

Samolet s ebola v dyrjava bez zdravoopazvane,s hora roveshti po kazanite i ogromni *** geta.Na teorija na verojatnostite li razchitate maloumnici?

12

Джон

преди 9 години

Пускането на самолет идващ от страна в която има епидемия от ЕБОЛА е национално предателство от хора предали се на най-голямото зло - дяволопоклонници глобалисти искащи смъртта на почти цялото човечество. Запомнете кой пусна самолета и ако пламне епидемия тук и той се спаси - намерете го и му въздайте заслуженото.

11

Джон

преди 9 години

Ерик Пианка е преподавател в тексаския университет, част от сатанинското сборище на глобалистите които искат да избият огромната част от човечеството, но не и тях самите - това не!!!Има и много други, използват се вируси, войни, заразени ваксини, ГМО и т.н.

fallback