Снимка: архив, Reuters
fallback

Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) се готви да спре вноса на бърбън Kentucky Gentleman, предаде Ройтерс.

Така списъкът със забранени за внос продукти в Русия ще нарасне след новите санкции на Запада срещу Москва за подкрепата й за руските сепаратисти в Украйна.

Роспотребнадзор е установил следи от фталати – органични химикали - в бърбъна, се посочва в съобщение на сайта на службата.

Засега става дума само за тази фирма, посочи говорител, имайки предвид американската компания Barton 1792 Distillery, където се произвежда бърбънът Kentucky Gentleman.

Американският щат Кентъки е лидер в производството на бърбън в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Kentucky Gentleman освен това нарушава техническите изисквания на Митническия съюз, който включва Русия, Беларус и Казахстан, се посочва още в съобщението, цитирано от Франс прес.

Роспотребнадзор обяви, че започва разследване, което може да доведе до забрана на вноса на този бърбън в Русия.

Москва често е обвинявана, че използва търговията като средство, особено позовавайки се на санитарни причини, за дипломатически натиск върху съседите си, отбелязва Франс прес.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ДО 28

преди 9 години

Ти за какво мислиш че ни приеха в ЕС нали за това че техния пазар е пренаситен и да има къде да си пласират стоките. А ние винаги ще имаме квоти какво да произвеждаме. Да си видял в рекламите по ТВ български стоки, даже и паста за зъби не произвеждаме. За какво им е на ЕС Украйна, за това че е необятен пазар, украинското производство ще умре. Ще станат по бедни и от нас. Ей за това е и войната там,багатата югоизточна част която храни Украйна не иска да си загуби работата и да аргатува на запада.

24

ст

преди 9 години

Ххехехехе тез хамави руснаци хехехеххеех

23

st

преди 9 години

До ОБИЧAЙТЕ БЪЛГAРИЯ КОй те спира да пройзвеждаш.

fallback