Снимка: Reuters
fallback

Зоната около мястото в Източна Украйна, където се разби малайзийският самолет, е минирана от проруските сепаратисти, които контролират района, каза днес говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко, цитиран от Асошиейтед прес.

Лисенко заяви, че сепаратистите "са минирали подстъпите към района" и това засилва свързаните със сигурността опасения, които не позволяват на международния разследващ екип да стигне до мястото.

"Това прави работата на международните експерти невъзможна", каза той.

Лисенко заяви, че един украински военнослужещ е загинал, а 11 са били ранени през последното денонощие в района на силовата операция в Източна Украйна, посочва ИТАР-ТАСС.

"Ранени са били 11 военни. Те са били откарани в медицински заведения и им се оказва необходимата помощ", каза той. По думите му през последното денонощие 25 пъти са били обстрелвани блокпостове и позиции на подразделения на украинските въоръжени сили в района на селищата Писки, Мирная Долина, Майорское, Красная Заря, Стукалова Балка, Кожевня, Андреевка, Дмитровка, Степановка, Мариновка, Гайовое, Краснопартизанск и летището на Луганск.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Атанасов

преди 9 години

До Анонимен 14,изгледай филма "Вътрешна афера" и тогава говори за кредитен рейтинг.

10

FMC

преди 9 години

Зоната минирана, а тоя белодрешко как ще го измъкнем? Ще чака май торнадо да го засмуче. И тия как ще си оберат слънчогледа?

9

Анонимен

преди 9 години

Първо окрадоха личните вещи на труповете, после минираха района.Типично по бандитски.БородайСтрелковПушилинДобре дошли в Хага.

fallback