Снимка: БТА
fallback

Десет души от едно семейство са сред 54-те загинали французи при катастрофата на самолет на авиокомпанията "Ер Алжери" в северната част на Мали, съобщи Франс прес.

Oще по темата

Всички те са живеели в Източна Франция - в градовете Лорет, Лион, Жекс и Шамбери, съобщиха техни близки и представители на местните власти.

Всички 118 души на борда са загинали, съобщи по-рано днес френският президент Франсоа Оланд, посочва БТА.

Оланд посочи също, че една от черните кутии на самолета е била открита от френски войници, които са обезопасили мястото на катастрофата в района на Госи, близо до границата с Буркина Фасо. Записващото устройство е изпратено в град Гао в северната част на Мали за изследване.

Най-вероятната причина за катастрофата е лошото време, казаха френски представители, цитирани от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Всички умират

преди 9 години

Всеки ден умират хора.До края на годината в световен мащаб ще умрат няколко милиона.За всички ли трябва да скърбя?*** повечето българи са ползвали самолет един път в живота си.Тия бръмчат сякаш им е селският рейс.Е,нормално е в един момент рейсът да се повреди.( DC9) e на 50 години.Дядовците на повечето от вас са имали по-нови автомобили..

6

Дядо Петър

преди 9 години

Пожелавам на тези, на които не им дреме за тези 10 души (пък и за останалите, очевидно) да им се случи същото или нещо подобно.На тях лично или на техни близки.Защото само мърсят земята с присъствието си.

5

неудобната истина

преди 9 години

По принцип тея, които свалят пътнически самолети трябва да бъдат набити на кол и държани живи възможно най-дълго! Но от друга страна, тези в самолета са от онази порода, която са хора и французи само по документи.

fallback